Det er noe med fotturer i det fantastiske utendørs: den fantastiske naturen og frisk luft kan nesten få deg til å glemme at du trener! Men alt som trengs er en liten blemme eller forstuet ankel for å ødelegge en ellers deilig dag (spesielt hvis det skjer miles fra Argentinas herrelandslag i fotball Skjorter sivilisasjonen). Hemmeligheten bak å holde smertefri på din neste trek? Forberedelse. Dette er hva du skal gjøre.

1. Finn høyre fottøy.

“Det spiller ingen rolle hvor fantastisk parken er hvis føttene dine gir deg problemer,” sier Wesley Trimble, kommunikasjonssjef for American Hiking Society. Å oppsøke fottøy i riktig størrelse er nøkkelen. “Sko som er for små vil forårsake mye smerter, så når du er i tvil, kan du gå litt større.” Hans råd: Gå til en utendørs forhandler og snakk med en selger om den typen fotturer du vil gjøre. En ekspert kan anbefale riktig par for deg og sikre at de passer riktig. Som en generell tommelfingerregel skal turskoene passe tett (ikke stramt), og gi rom for nok plass til å vingle Real Betis Balompie Skjorter tærne.

Et annet tips: Planlegg fottøyet ditt senere på dagen. “Føttene dine svulmer gjennom dagen, så prøv på skoene på ettermiddagen når føttene er så store som de kommer til å få,” sier Trimble.

2. Bryt skoene dine inn.

Lag aldri den 10 mil lange turen i sko du nettopp har tatt ut av boksen. Bryt dem inn først ved å bruke dem rundt i huset eller nabolaget. “Blemmer skjer hele tiden – selv til proffer – men de kan forebygges,” sier Jeff Alt, en tur- og campingekspert og forfatter av A Walk for Sunshine. Å bryte inn støvlene dine vil løsne dem og la deg se om det er uvanlig gni som til slutt kan skape en blemmer.

3. Velg sokkene nøye.

Du vet sikkert bedre enn å skli bare føtter i støvler, men når det gjelder sokker, materielle saker. “Sokkene dine skal være laget av et fuktighetsmateriale, som et syntetisk stoff eller ull,” sier Alt. “Du vil også ha en sokk med litt demping og som holder seg på plass – den skal stige over høyden på bagasjerommet og skal ikke gli ned.”

4. Pakk noen få nødvendigheter.

Planlegg for det beste, men forbered deg på det verste. Selv når du har gjort alt du kan for å forhindre blemmer, kan det oppstå en og annen sår. Det er derfor det er viktig å ta turen ut med en spillplan. “Så snart du merker friksjonen, bør du stoppe og takle den – antar ikke at du kan vente til neste planlagte hvile,” sier Trimble. “Ha alltid Moleskin eller en annen type blemmebehandling i pakken din og legg den over det hot spot (normale bandasjer vil ikke holde seg på plass på en svett fot).”

Et annet godt utstyr er trekkingstolper. I tillegg til å gi stabilitet for fotturer over ujevnt terreng, kan de bidra til å redusere presset på leddene dine – spesielt når du skal ned bratte åser.

5. Ha en turspesifikk pakke.

“Ikke bruk en typisk ryggsekk i skolestil,” sier Alt. Velg en pose med en hoftestropp. “Når du prøver det, skal beltet passe tett over hoftebeinene for å la mesteparten av vekten din føres av hoftene, ikke skuldrene.”

6. Tren kroppen din.

Hvis du aldri har gått 10 mil før, ikke hopp inn i en tur på 10 kilometer. “Å bygge opp til den slags avstand vil minimere mange potensielle skader og smerter,” sier Alt. Simulere omgivelsene dine så mye som mulig før du snøres opp. “Hvis det er et stadion på videregående skole i nærheten, kan du gå opp og ned blekerne for å simulere å gå opp og ned et fjell. Jo mer du bygger opp en muskelgruppe, jo mindre sannsynlig vil den bli skadet. ”

7. Bruk riktig teknikk (spesielt nedoverbakke).

Tyngdekraften gjør nedoverbakke stier spesielt utfordrende. “Kroppen din vil gå raskere, noe som kan føre til fall,” sier Alt. “Du vil bremse deg selv, noe som kan anstrenge knærne.” Få kontroll av hastigheten din ved å ta mindre skritt og gå nedover løypa i et sikksakkmønster.

Denne informasjonen er kun til utdanningsformål og er ikke ment som erstatning for medisinsk diagnose eller behandling. Du bør ikke bruke denne informasjonen til å diagnostisere eller behandle et helseproblem eller tilstand. Ta alltid kontakt med legen din før du endrer kostholdet, endrer søvnvanene, tar kosttilskudd eller starter en ny treningsrutine.

Alice Oglethorpe

Alice Oglethorpe er frilansforfatter og redaktør med base Brighton & Hove Albion FC Skjorter i Chicago, IL. Hun dekker helse, lykke, kondisjon og alt annet som vekker interessen hennes. Arbeidet hennes har dukket opp i O, The Oprah Magazine, Self, Shape, Fitness, Redbook, Health, Better Homes & Gardens, Psychology Today, Good Housekeeping og mer.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *